Audison bit Play HD: den nye standarden for mobil HD-lyd

Siden Audison introduserte Full DA-teknologien (heldigitalt) har billyd-industrien hatt muligheten til å bygge lydsystemer uten tap av lydkvalitet grunnet doble konverteringer fra analog til digital lyd og omvendt. Signalet blir med full da-teknologien prosessert og fraktet eksklusivit inn i forsterkerens digitale domene og eliminerer muligheten for forplantning av støy.

Full DA-teknologoen la grunnlaget nye høyder i gjengivelse av musikk i bil i 100% rent og digitalt signal fra kilde til forsterker. Men inntil nå har potensialet i systemene vært begrenset av CD-standarden 16 bit/44.1 kHz. Å høre på høyoppløselige lydspor er en åpenbarende opplevelse. Ved å gå fra 16 til 24-bits, og ved å bruke sampling-rater høyere enn CD'en når lyden med ett nye høyder av realisme. Den økende mengden av informasjon gir deg muligheten til å gjengi lyd på en tredimensjonal virtuell scene, som gir lyden større harmonisk rikdom kombinert med en høyere dynamisk bredde enn CD'en ikke kan måle seg med.

Tidligere har det ikke eksistert kilder som gitt oss muligheten til å styre digital lyd i høyoppløselige format i en bil. Audison ønsker å gi alle fans muligheten til å nyte HD-filer uten komprimering: av denne grunn har forsknings- og utviklingsavdelingen til Audison-merket konstruert BIT PLAY HD. Den første mediaserveren for høyoppløselig lyd utviklet spesielt for bil.

Ved å koble BIT PLAY HD's optiske lydutgang til en prosessor eller en Audison-forsterker med digital inngang, kan du sette opp et Full DA-system som setter en ny standard i kvalitet og som mange ganger overgår CD'ens kvalitet og gir oss mulighet til å spille av enkodede FLAC audiofiler på opp til 24 bit / 96 kHz.

FLAC er en tapsfri algoritme gjenkjent som en standard for enkoding av høyoppløselig musikk. Formatet gir muligheten til å spare 50% av plassen uten tap av lydkvalitet, og er ideelt til å lagre hele musikksamlingen din uten noe komprimering.

Komplette tilkoblingsmuligheter

Hvis du har en videoinngang tilgjengelig, kan du koble BIT PLAY HD til hovedenheten din, en ekstern skjerm via HDMI-utgangen, eller gjennom kompositt-video inngangen. BIT PLAY HD viser da mediaserverens interface og lar deg kunne styre dine multimedia-filer via fjernkontroll og få tilgang til alle instillinger i BIT PLAY HD. BIT PLAY HD har en optisk lydutgang for direkte tilkobling til en Audison BIT-prosessor eller en Audison-forsterker med digitalinngang, og har også en RCA-utgang for analog tilkobling hvis man ønsker å bruke det. BIT PLAY HD spiller selvsagt videofiler i full HD-oppløsning.

Audison App

Audison er fremtidsrettet! For å kontrollere BIT PLAY HD tenkte designerne på hva den optimale styringsenheten kunne være, og svaret kom umiddelbart: smarttelefoner. Den siste generasjons smarttelefoner har et stort display med veldig høy kontrast og ultra-presise trykkfølsomme skjermer som gir muligheten for enkel navigering. 
 

Utviklingsavdelingen laget en app for Apple og Android-telefoner som muliggjør tilkobling til BIT PLAY HD gjennom nettverk og bruke den som en fjernkontroll til multimedia-biblioteket ditt uten nødvendighet for å måtte tilkoble en ekstern skjerm. 

For å spille av lydfiler fra din telefon og gjennom BIT PLAY HD, kan brukeren velge en iPhone/Android-app kompatibel med DNLA-standarden.

Mobil mediaserver

BIT PLAY HD har to USB 2.0-porter for tilkobling av lagringsmedier som f.eks harddisker og minnepinner. Produktent er designet for mobil bruk, og er av den grunn også forsynt med en USB forlengelses-kabel, så du kan koble til minnepinner direkte fra bilens dashbord.

For å sikre den beste signalmottagelsen av det trådløse Wi-Fi-signalet, er spilleren utstyrt med en Wi-Fi USB dongle som kan kobles direkte til BIT PLAY HD, eller til en USB-forlenger hvis BIT PLAY HD skulle være festet i en skjult installasjon.

Softwaren er oppgraderbar via den dedikerte USB porten som kan aktiveres med en egen knapp. Denne forbereder boksen for oppgraderingen. For å hjelpe brukere som ikke ønsker å ha eksterne harddisker kommer BIT PLAY HD SSD (eget produkt) med forhåndsinstallert 240 GB SSD 2,5" disk. Denne er ikke sensitiv for vibrasjoner så risting som forekommer under kjøring eller ekstreme basspåkjenninger vil ikke være noe problem takket en spesiell designet og mekanisk dempet enhet.

I tillegg er SSD-disker mye raskere enn tradisjonelle harddisker og gir superrask tilgang til dine multimediafiler.

OEM-integrasjon

Audisons designere har gitt BIT PLAY HD unike egenskaper for inegrasjon mot OEM-systemer. På sidepanelet finner man en tilkobling for Audison DRC (medfølger ikke). Denne gir mulighet til å velge en alternativ kilde til spilleren som f.eks en OEM-hovedenhet og kontrollere hvilken som helst Audison bit-prosessor fungerende som hovedkontroll over volumnivået.

Gjennom Audison AC-link port kan du styre andre kompatible Audison-produkter mens OEM integrasjons-porten gir BIT PLAY HD muligheten til å koble seg til bilens orginale lydsystem. Gjennom eksterne adaptere kan du la BIT PLAY HD kommunisere med bilens digitale bus-system for å integrere BIT PLAY HD med bilens orginale rattkontroll.

Fjernkontroll

For å legge bedre til rette for bruk av spilleren i bil kommer BIT PLAY HD utstyrt med to fjernkontroller. ARC (Advanced Remote Control) styrer alle BIT PLAY HD's video-funksjoner og gir deg et inutivt brukergrensesnitt ved tilkobling av en ekstern skjerm.

Den kompakte fjernkontrollen URC (User Remote Control) er designet for å styre audiospillelister med sportvalg, søk, volumkontroll, start og stopp-knapper.